Full version
           
Light version

Restauranger & Aktiviteter & Båtuthyrning

 
 
Långt innan vi fick barn, kom vi hit för att njuta av solen som gick ner i havet, barerna och restaurangerna vid hamnen, musiken, båtarna, de pastellfärgade gamla fina trähusen, de snirkliga gränderna, stigarna och den enormt pittoreska känslan av en svunnen tid som inte kan bli mer tilldragande! Vi gifte oss här, vi hade restaurang och café här, vi hälsade på pappa här som startade Klockargården för 20 år sedan och köpte sommarhus. 

Sedan kom barnen. Då upptäckte vi smultronställen som klipporna, badplatserna, glassaffärerna med de vansinnigt många olika strösselsorterna, lekplatserna, skogen med blåbär, grodorna, ödlorna, tennisen för alla åldrar, kajakerna, seglarlägret, ridskolan, golfbanan för både stora och små, de bästa pannkakorna, vart man kan hänga utan att vara rädd för vatten eller bilar, fiskeplatserna, båtveckan, etc

När vi blir äldre kan jag tänka mig att vi gör som de andra äldre paren vid havet, vi tar oss ett dopp varje dag!

Varmt välkomna att själva upptäcka denna fantastiska hamn & havspärla där solen går ner i havet. Kom och skapa egna minnen! Nedan följer ett axplock av smultronställen!
Dotter och ägare Jennifer Grahn med familj & Pappa Olle - Grundare
 
Hyr paddelboards, vattenskoter, kajaker etc på Öregrunds Vattensport!
Öregrunds Vattensport
 
 
NÅGRA FAVORITRESTAURANGER 
Hummelgrund - öppet torsdag till söndag året om.
 
Här på Hummelgrund planerar vi våra rätter efter Roslagens vackra säsonger och härliga råvaror. Vi skapar nya rätter och behåller våra favoriter – så att det alltid ska finnas något att upptäcka på menyn. Med jämna mellanrum bjuder vi också in fantastiska kockar från hela landet för spännande gästspel, och låter dem skapa sin egen Roslagen-meny. Boka 3 rätters och övernattning? Det finns paketpris! Ring 0173-30065.
 ***
"På Strandnäras servering kan ni njuta av goda skärgårdsrätter tillsammans med en lokalbrygd öl eller ett gott vin. En, två gånger i veckan bjuder vi även in olika band för spelningar eller har vin, ölprovningar." 
*** 
 
"I en liten sjöbod mitt i sommaridyllen Öregrund driver Melker Andersson fisk- och skaldjurskrogen Bojabäs under sommaren. Signaturrätten är självklart den franska klassikern Bouillabaisse, men här i Melkers egen skärgårdstappning.
Välkomna till oss önskar Melker med personal!"
 ***
"Sharing is caring, dvs att dela är att bry sig, är något vi starkt tror på Söderströms Veranda. Att dela på maten är något vi gjort i urminnes tider. Att samlas runt matbordet för att njuta tillsammans och för att socialisera, diskutera, skratta eller utbyta idéer är ett universalt sätt att lära känna varandra.
På Söderströms fortsätter vi på samma tema som vi introducerade förra året, nämligen smårätter inspirerad från Orienten, men med vår egen twist. Vi tror på konversation runt matbordet och att dela på maten bjuder in till konversation."
 *** 
 
Inget går upp mot Kafe Wilmas bakverk, goda luncher eller latte! Öppet varje dag, året om 8-17.
 ***
AKTIVITETER - de flesta texterna är hämtade från respektive hemsida
 
Sunnanö camping (Öregrunds camping)
Hit cyklar vi hela familjen på ett svep. Antingen för att ta en glass, eller för att äta köttbullar och makaroner till lunch, eller för att bada och träffa på alla man känner, eller för att ta en fika och titta på barnen som hittar nya kompisar på stranden. Läs mer:
"Vi kan erbjuda ett varierande boende med husvagn/bil, tält platser, mindre båtplatser och 14 st campingstugor samt en husvagn för uthyrning. Ca 60 av våra totalt 100 tomter är säsonggäster, resterande är löpande platser och antalet kan variera beroende på storlek av vagnar och bilar.
Här njuter du av varma klippor, fin badplats, spela boule, paddla kajak, hyra bastu, fiska från roddbåt eller varför inte äta en bit god mat i vår restaurang med fullständiga rättigheter precis vid vattenbrynet.
Har du intresse av fiske så finns det möjlighet att hyra mindre båt med motor eller boka något av våra färdiga paket för fiske, kajak eller friluftsliv. Du kan även i mån av plats ta med dig din egen båt och hyra en båtplats under din vistelse hos oss. (krävs förfrågan)
Sunnanö camping ligger ca 3 km utanför Öregrunds kärna med krogliv och restauranger och dit går du på ca 15 min."
*** 
 
Öregrunds GolfKlubb är en klassisk klubb med ett unikt välkomnande för tillfälliga gäster, stora som små! Här finns fin golfbana, god lunch och lätt att boka tid för en privatlektion för hela familjen! Dessutom:
"Knatte- & juniorträningen startar söndagen den 5/5! Man kan komma närsomhelst under sommaren på söndagar.
Vi tränar söndagar 15,00-16,30. Vi delar in i grupper efter ålder och spelnivå och vi rekommenderar att lägsta ålder är 7 år. Första gången är gratis, sedan kostar det 50 kr per tillfälle eller 200 kr för hela säsongen.
***  
 
Musik i Öregrund!
Musiken kommer från alla håll och kanter i Öregrund. Det är allt från Öregrundsmåndag, till Tisdagsrock på Söderströms veranda, eller de andra trubadurerna hos alla de lokala små restaurangerna. Under båtveckan är det stora koncerter varje dag!
*** 
 
Båtveckan!
"Båtveckan beskrivs enklast som en festivalvecka som erbjuder båtupplevelser och underhållning för alla intressen och åldrar.
På dagarna erbjuds aktiviteter i form av båtrace, familjeaktiviteter, after beach, underhållning och egentligen allt som kan önskas en varm sommardag.
Framåt kvällen byter området skepnad till ett mer typiskt festivalområde där gästartister och Dj's spelar framåt morgontimmarna.
Båtveckan äger rum i början av augusti (obs, ställdes in 2020) " Text från Visit Roslagen
 ***
 
Tennisläger och Privatlektioner samt paddelbana för stora och små
Vill du ta en privatlektion för dig själv eller ihop med din partner? Öregrund har jättefina tennisbanor. Dessutom välkomnar de barn och vuxna som stannar 4 dagar i sträck på deras fortlöpande "tennisläger" med mycket skoj! 1 timme om dagen! Perfekt för hälsan! Privatlektioner finns också. 
En liten cafeteria/shop kommer även att finnas öppen i samband med tennislägret."
*** 
Öregrunds omnejd består inte bara av hav. Det finns fantastiska vikar att utforska. "Välkommen till Öregrund Bo&Kajak vid Sunnanöviken!
Här är det nära till : Paddlingsvatten inom och utomskärs för nybörjare och äventyrare. Natursköna öar för tält och avkoppling. Badplatser - barnvänligt och vuxenvänligt! Goda fiskevatten! Friskvårdande promenader och cykelturer i omväxlande natur. Tillgång till färdledare vid kajakturen, promenaden och cykelturen. Avkoppling i roddbåt.
Här kan du hyra: stugor, kajaker, kanadensare, roddbåt, fiskeutrustning, cyklar med tillbehör, tält med tillbehör."
*** 
I NÄROMRÅDET 
 
På Forsmark har vi spenderat många timmar som familj. Både i experimentverkstaden samt på deras fantastiska värdshus! 
"Välkomna till Sommar i Forsmark!
Vi bjuder på en upplevelse för hela familjen, med bland annat experimentverkstad för barnen, bruksmuseum, café och guidade bussturer runt kraftverksområdet.
Våra aktiviteter är gratis."
***
 
Berkinge Badet 
Och så till ytterligare en av våra personliga favoriter. Detta är taget ur en annan tid - där eget ansvar gäller, precis som det var då vi var små! Här kan man åka tåg med gummiringarna (var försiktig!) och landa rakt i vattnet bland grodor och fiskar. Det är ett helt unikt ställe dit vi tar barnen flera gånger under sommaren! 
Så här skriver de:
"Berkinge var ett järnbruk redan på 1600-talet och en vacker ruin från kolhuset finns ännu kvar. Den gamla kvarnen är idag restaurang.
Badet värms lätt upp av solen och massor av folk strömmar hit.
Badanläggning med hopptorn och vattenrutschbanor, bryggor och båtuthyrning.
Runt dammen finns 15 hektar härliga gräsytor där du kan spela minigolf, campa med ditt tält, din husvagn eller husbil.
Anläggningen är under säsongen öppen 10.00 - 21.00 Vattenrutschbanorna 10.00 - 17.00"
*** 
 
Ridhuset på Norrön har privatlektioner för alla nivåer och åldrar! Det är en annorlunda och spännande upplevelse att spendera en timme på! Hästarna är vana vid stora som små!
 ***
 
Här står vi högst upp på Örskärs fyr och tar kort på hav och skär. Äventyret börjar på Gräsö och måste bokas i förväg precis som lunchen man intar på ön. Det är en heldagsutflykt som skapar minnen för livet! Obs! Man kommer inte upp i fyren via trappor, utan det är platt cementerat. Skönare för knäna! Små som stora kan göra denna utflykt!Boka rum